Overspanningsbeveiliging

Door Mulhuyzen bliksembeveiliging

Overspanningsbeveiliging voor uw bedrijfspand of woning laten verzorgen? Mulhuyzen Bliksembeveiliging is al meer dan 70 jaar dé specialist op het gebied van bliksembeveiliging en overspanningsbeveiliging. Dat doen we conform de meest recente kwaliteits- en veiligheidsnormen. Zo bent u altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit en optimale veiligheid. 

 

Wij verzorgen overspanningsafleider installaties voor zowel nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten als bestaande objecten. Met onze brede kennis en ervaring in ons vakgebied, zijn wij uw ideale partner voor overspanningsbeveiliging.

elektrische spanningskabels
blikseminslag

Wat komt er allemaal kijken bij overspanningsbeveiliging?

Overspanningsbeveiliging is een vrij breed vakgebied. We zetten op een rij wat er zoal bij komt kijken:

 

  • Voor de voeding passen we een type I, type II of type I+II afleider toe in de hoofdverdeelinrichting (zone I) en een type II afleider in de onderverdeelinrichting (zone II). Bij de apparatuur (zone III) passen we een type III afleider toe.
  • Bij de apparatuur (zone III) hoort een type III afleider. Het aantal SPD’s (bliksemstroomafleiders en/of overspanningsafleiders) hangt af van het aantal verdelers, de hoeveelheid apparatuur, de kabellengte en de kabeldikte.
  • Bij de binnenkomende telefoon- en datalijnen gaat het om type I, type II of type I en III SPD’s. Telefoon- en dat lijnen zijn vrijwel altijd uiteindelijk ook verbonden met bedrijfskritische apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan computers, servers, telefooncentrales, brandmeldsystemen en alarmsystemen. Deze SPD’s zijn breed toepasbaar: van een enkele telefoon- en/of datalijn in een woning tot complete ISRA-punten in bedrijfsgebouwen.
  • Bij binnenkomende CAI- of coaxkabels passen we type I, type II of type I en III SPD’s toe. Ook deze kabels zijn vaak uiteindelijk verbonden met de bedrijfskritische apparatuur. 
Brede dekking

Brede dekking

Overal in Nederland, de benelux en daarbuiten ontzorgen wij bedrijven, overheden en particulieren.
Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit

Door onze ruim 65 jaar ervaring hét adres voor maximale kwaliteit en duurzaamheid.
Scherpe prijzen

Scherpe prijzen

Optimale kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid voor de scherpste prijzen.

Diensten

Aanleg
Aanleg
Overal in Nederland, de benelux en daarbuiten ontzorgen wij bedrijven, overheden en particulieren.
Inspectie
Inspectie
Door onze ruim 70 jaar ervaring hét adres voor maximale kwaliteit en duurzaamheid.
Onderhoud
Onderhoud
Onderhoud voor uw bedrijfspand of woning tegen scherpe prijzen.
Ontwerp & Advies
Ontwerp & Advies
Optimale kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid voor de scherpste prijzen.