Potentiaalvereffening

blikseminslag in de eifeltoren

Potentiaalvereffening neutraliseert verschillen in spanning en dat kan erg belangrijk zijn voor de veiligheid. Bij Mulhuyzen Bliksembeveiliging kunt u terecht voor complete potentiaalvereffeningsinstallaties. Een installatie vereffent alle vreemd geleidende delen en actieve delen van een object. Het doel is om het potentiaalverschil tussen vreemd geleidende en actieve delen op te heffen. We vertellen u er graag meer over.

Aarding, vereffening en bescherming

Wanneer we het hebben over aarding, kan het over drie verschillende dingen gaan: aardleidingen, vereffeningsleidingen of beschermingsleidingen. We zetten eerst deze drie kernbegrippen uiteen:

Aarding

Het kan onverhoopt voorkomen dat een elektrische installatie onder spanning komt te staan. Om hinder en gevaar hiervan voor mens en dier te voorkomen, wordt de stroom afgevoerd naar de aarde, vandaar de benaming aarding. 

Vereffening

Een vereffening is simpel gesteld een verbinding tussen twee metalen delen in een installatie. Een potentiaalvereffening koppelt alle onderdelen in een pand die stroom kunnen geleiden. Dat zorgt ervoor dat als een onderdeel onder spanning komt te staan, de rest van de installatie op hetzelfde spanningsniveau komt. Daardoor is er dus geen (potentiaal)verschil meer. Zo creëren de vereffeningsleidingen veilige verbindingen tussen elektrische installaties in een gebouw.

Beschermingsleiding

Wanneer er bijvoorbeeld een defect in de isolatie van een elektrisch toestel optreedt, voert de beschermingsleiding de stroom af. De installatieautomaat of de aardlekschakelaar schakelt uit en dat onderbreekt de stroom. Dit systeem voorkomt dat de spanning schade kan aanrichten.

bliksem in de stad
bliksem boven de zee

Potentiaalvereffening door Mulhuyzen Bliksembeveiliging

Bij Mulhuyzen Bliksembeveiliging kunt u terecht voor werkzaamheden op het gebied van potentiaalvereffening; het is één van onze specialismen, naast onder andere aardingssystemen en bliksembeveiliging. Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij ons terecht. Ons werkgebied omvat de gehele Benelux en ook voor projecten daarbuiten kunt u ons inschakelen.

Potentiaalvereffening nodig? Neem contact met ons op!

Wilt u ons inschakelen voor werkzaamheden op het gebied van potentiaalvereffening, of heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op: bel naar 030 751 752 3, stuur een e-mail naar info@bliksembeveiliging.nl of vul ons contactformulier in.

bliksem op het meer