Franklins vliegerexperiment

Bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging voor uw bedrijfspand of woning laat u tegen marktconforme prijs verzorgen door Mulhuyzen Bliksembeveiliging BV. Ons toonaangevende bedrijf adviseert, ontwerpt, installeert, inspecteert, onderhoudt en engineert al sinds 1952 de meest toonaangevende bliksemafleiderinstallaties comform de meest recente normen. Bij Mulhuyzen Bliksembeveiliging BV bent u verzekerd van de beste kwaliteit en optimale veiligheid. Wij verzorgen bliksemafleiderinstallaties voor zowel nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten en bestaande objecten. Door onze ruime ervaring, uitgebreide kennis en hoogwaardige producten, zijn wij uw ideale partner op het gebied van bliksembeveiliging. Bent u benieuwd naar onze producten?

Neem vrijblijvend contact op

h

Adviseren

Ontwerpen en Engineren

Inspecteren

Installeren en Onderhoud

Franklins vliegerexperiment

Benjamin Franklin (1706-1790), een Amerikaans schrijver, diplomaat, onderzoeker en uitvinder, is vooral bekend door de experimenten waarmee hij liet zien dat bliksem een elektrische ontlading is. In 1752 liet hij tijdens een onweer aan een metalen draad een vlieger op. Onderaan de draad bevond zich een sleutel, die onder stroom kwam te staan toen de bliksem op de vlieger sloeg. Het was een wonder dat Franklin het experiment overleefde. Enkele jaren eerder had Franklin bedacht dat een lange, dunne, metalen staaf die op een dak stond en was verbonden met een draad die buiten het gebouw in grond verdween, de elektriciteit van de bliksem veilig naar de aarde zou kunnen leiden. Deze uitvinding, die in 1753 werd gepresenteerd en bliksemafleider werd genoemd, werd al snel een standaardvoorziening op gebouwen in de Verenigde Staten en Europa.

Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over bliksembeveiliging? Neem dan contact met ons op via 030 751 752 3 of stuur een e-mail naar info@bliksembeveiliging.nl. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden betreft bliksembeveiliging. U kunt ook bij Mulhuyzen Bliksembeveiliging BV terecht voor aardingssystemen en overspanningsbeveiliging.